Sastojci:
4 peciva sa sjemenkama,
4 veća ili 8 manjih filea oslića,
malo kajenskog bibera,
pola šolje glatkog brašna,
malo maslinovog ulja,
25 g parmezana,
1 limun.
Pire od graška:
1 srednji krompir,
500 g smrznutog graška,
vezica svježe mente.
Umak:
6 kiselih krastavaca,
malo salate,
malo kapara,
250 g nemasnog jogurta,
vezica svježeg peršuna,
1 limun.
Priprema:
- Stavite peciva u rernu. Narežite krompir na kriške debljine pola centimetra i skuhajte u vreloj slanoj vodi. Na papir za pečenje položite ribu koju ste prethodno začinili i posuli brašnom. Zatim je ispržite na malo ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Čim je gotovo po tako pečenim fileima naribajte parmezan.
- Skuhajte grašak pa ga u blender ubacite zajedno s krompirom i stručkom mente. Napravite i umak. Sve sastojke za umak također izradite u blenderu. Nemojte štedjeti na limunovom soku. Sve zajedno posložite u pecivo.