Sastojci:
400 g oštrog brašna,
350 g špinata,
150 g feta sira,
30 g ribanog tvrdog sira,
350 ml mlijeka,
100 g maslaca,
1 jaje,
12 g praška za pecivo,
2 kašičice sušenog vlasca,
pola kašičice soli,
pola kašičice bibera.
Priprema:
- Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na kockice, a maslac rastopite.
- Mlijeko i jaje „zgrijte“ na sobnu temperaturu, pa ih dobro pomiješajte s rastopljenim maslacem.
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, biberom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir. Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tečnih sastojaka. S miješanjem stanite čim se sastojci sjedine.
- Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u kojeg ste stavili 12 papirnatih košarica. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.