Sastojci za tijesto:
250 g oštrog brašna,
250 g polubijelog brašna,
20 g svježeg kvasca,
prstohvat šećera,
1-2 kašičice soli,
40 g susama,
250-300 ml mlijeka,
2 žumanca,
60 g putera.
Za nadjev:
250 g mladog sira,
100 g sira edamera,
100 ml kisele pavlake,
jaje,
2 kašike oštrog brašna,
kašika isjeckanog peršuna.
Za premazivanje: Jaje.
Priprema:
- Izmrvite kvasac u 50 ml mlakog mlijeka, dodajte šećer i ostavite da stoji na toplom mjestu dok ne naraste. U dublju posudu stavite brašno, dodajte so, susam, žumanca, otopljeni puter i kvasac, pa dolivanjem mlijeka umesite glatko tijesto. Ostavite ga da raste na toplom, sve dok se ne udvostruči.
- Sir dobro ocijedite, dodajte narendani edamer, kiselu pavlaku, jaje, brašno i peršun, pa sve dobro sjedinite. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, isijecite ga na kvadrate dimenzija 6×6 cm, pa u sredinu svakog kvadrata stavljajte kašičicu, dvije nadjeva.
- Ivice kvadrata premažite razmućenim jajetom, pa oblikujte cvjetove. Redajte ih na podmazan pleh i ostavite tako da rastu još 15 minuta. Nakon toga ih premažite razmućenim jajetom pomiješanim s malo slatke pavlake da bi korica bila hrskavo žuta. Po želji, možete posuti i malo susama, a zatim pecite u rerni 25 minuta na 200 stepeni.