Sastojci:
1,5 kg teletine,
200 g suhog mesa,
2 glavice luka,
200 g mrkve,
300 ml crnog vina,
2 šolje telećeg bujona,
1 kašika paradajz pirea,
200 g gljiva,
so,
biber,
lovorov list,
majčina dušica,
peršun,
maslac,
maslinovo ulje.
Priprema:
1. Isijecite suho meso propržite. Izvadite ga na tanjir, a u istu tavu sipajte maslinovo ulje i propržite krupnije isječeno meso. Kad se proprži izvadite ga na tanjir. Sipajte malo ulja u tiganj i propržite luk i mrkvu.
2. Nakon nekoliko minuta vratite suho meso i meso u tavu. Sipajte bujon, vino, paradajz pire i začine. Jelo ostavite da vri 10-15 minuta. Nakon toga poklopite i stavite u rernu na 190-200 stepeni oko 2 sata. Ako je potrebno, za vrijeme kuhanja možete dodati vodu.
3. Nakon dva sata izvadite jelo iz rerne i u njega dodajte luk i isječene gljive. Sipajte još malo bujona ili vode i vratite ponovo u rernu na još 35-40 minuta.
4. Izvadite iz rerne i pospite sitno isjeckanim peršunom. Servirajte sa kuhanom pastom ili krompir pireom.