Sastojci:
500 g gotovih kora za pitu,
malo ulja.
Za fil:
500 g sitnog sira,
2 jaja,
1 čaša jogurta i ako je potrebno posoliti.
Priprema:
1. Kore razdvojiti jednu od druge, i po dvije pripremiti za filovanje. Pripremiti mješavinu vode i ulja i prvu koru poprskati. Staviti preko nje drugu koru.
2. Sir pomješati sa jajima i jogurtom (ako sir nije slan dodati malo soli). Pripremljenim filom filovati koru.
3. Filovane kore presaviti tako da dobijete široku traku. Nemojte urolati. Dobijenu traku savijte od ćoška prema unutrašnjem dijelu i nastavite savijati dok ne dobijete trougao.
4. Postupak ponoviti sa preostalim korama dok se sav materijal ne utroši. Prije pečenja premažite trouglove sa mješavinom vode i ulja. Trouglove redajte u namazanu tepsiju i peći oko 20 minuta na 250 stepeni.