Sastojci: 4 pileća bijela mesa bez kožice, 2 kašike balzamiko sirćeta, glavica zelene salate, 18 čeri paradajza, 200 g mozzarella sira, 120 ml maslinovog ulja, 2 kašike zrnastog senfa, glavica crvenog luka, so, biber.
Priprema:
1. Zagrijte roštilj na srednjoj temperaturi, podmažite ga uljem, rasporedite pileće meso, poklopite roštilj i pecite 15-20 minuta. Tokom pečenja povremeno okrenite meso.
2. Crveni luk presijecite napola i grilujte po minutu-dvije sa svake strane. Potom sklonite piletinu i luk s roštilja, sačekajte da se malo ohlade pa meso isijecite na kockice, a luk na komadiće.
3. U zdjeli za salatu umutite ulje sa senfom i sirćetom. Posolite i pobiberite po želji, dodajte opranu salatu, čeri paradajz, piletinu, crveni luk i mozzarellu. Promiješajte i poslužite.