Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Bamija s janjetinom

po Vasa kuharica 05/06/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

200 g svježe bamije,

500 g janjetine od buta,

1 veća mrkva,

1 veća glavica luka,

peršunov list,

limunov sok,

ljuta papričica po ukusu,

maslinovo ulje,

so, biber,

kašika brašna,

500 ml mesnog temeljca.

 

Priprema:

 

  1. Bamiju isperite hladnom vodom, nožem odstranite peteljku i vrh i prerežite je po dužini na četiri dijela.

 

  1. Janjetinu narežite na kockice.

 

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckan luk i mrkvu narezane na kolutiće. Dodajte janjetinu, posolite i pržite na laganoj vatri, povremeno mješajući dok sva tekućina ne ispari.

 

  1. Brašno razmutite s mesnim temeljcem pa zalijte meso.

 

  1. Dodajte bamiju, nasjeckani peršunov list i nasjeckanu ljutu papričicu po želji, sok limuna, biber, promiješajte I kuhajte oko sat i po.
bamijajanjetinaLukMrkva

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh