Sastojci (4 osobe):
0,5 kg lososa s kostima,
4 mrkve,
1 korijen i list peršuna,
1 crveni luk,
3 čehna bijelog luka,
1 list lovora,
1 zeleni list kelja,
1 prasa,
10 dkg korijena celera,
još povrća za supu po želji,
so i biber,
2 kašike maslinovog ulja.
Priprema:
- Stavite svo povrće i list lovora u 1,5 litra vode da se kuha, posolite i pobiberite po želji.
- Kad voda proključa, dodajte komade ribe, malo sirćeta i maslinovo ulje.
- Kuhajte pola sata, koliko je potrebno da se skuha povrće.
- Procijedite supu pa u nju dodajte mrkvu i povrće koje želite. Kad se komadi ribe malo ohlade, odvojte komadiće mesa pa ih dodajte supi.
- Supu možete poslužiti samo s komadićima mesa i povrća, ili ukuhanu s rezancima.