Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Domaći integralni krekeri sa susamom, lanom i ruzmarinom

po Vasa Kuharica 23/01/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Slani, ukusni, aromatični krekeri koji hrskaju pod zubima i tope se u ustima, a pripremaju se za tren.  Možete ih jesti bez grižnje savjesti jer su pošteđeni masnoća, šećera i ostalih aditiva.

Sastojci:

200 g integralnog brašna

3 kašike susama

3 kašike lana (polovinu sameljite)

1 grančica ruzmarina, usitniti (ili sušeni, oko 1 kašičica)

60 g maslaca sobne temperature

100 ml vode

1 kašičica soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje.
  2. Od svih sastojaka umijesite tijesto.
  3. Na pobrašnjeloj podlozi ga razvaljajte na otprilike 3 mm debljine. Izrežite u oblike koje želite i poslažite u tepsiju.
  4. Pecite 15-20 minuta, taman dok ne počnu lagano dobivati boju.
  5. Ohladite i čuvajte u limenoj kutiji.

 

Preporučujemo

Tempeh s ukusnim umakom

30/03/2022

Pljeskavica od prosa za ručak

21/03/2022

Vegetarijanske okruglice

12/03/2022

Stigao biljni odrezak izrađene 3D printerom

09/03/2022

Recept za neobične šnicle od kelja

01/02/2022

Vegetarijanski čokoladni mafini

13/01/2022

Povrtna gnijezda

09/01/2022

Tempeh s ukusnim umakom

31/10/2021

Marinirani patlidžan s roštilja

24/10/2021

Veganske kocke od kafe s mlijekom

09/09/2021

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh