Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Domaći namaz od kozijeg sira i pečenog bijelog luka

po Vasa kuharica 02/09/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

250 g svježeg kozijeg sira,

1 glavica bijelog luka,

2 grančice timijana,

so,

biber,

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Priprema:

1. Napravite confit od bijelog luka: razdvojite čehna i ogulite vanjsku opnu, ali ostavite čehna u njihovim košuljicama. Stavite bijeli luk u vatrostalnu posudu, posolite, pobiberite i dodajte grančicu timijana. Prelijte maslinovim uljem i stavite u rernu na 140 stepeni na četrdeset minuta.

2. Kada je bijeli luk sasvim mekan, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi u ulju. Ohlađenom bijelom luku izvadite meso iz košuljica i izmiješajte ga s kozjim sirom, malo listića svježeg timijana i malo maslinovog ulja u kojem se luk pekao. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

biberKoziji sirulje

Preporučujemo

Pašteta od maslina

15/01/2023

Kajgana od bundeve

05/01/2023

Sendvič Hestona Blumentahala

21/12/2022

Topli sendvić za doručak

14/12/2022

Savršeni doručak bez kuhanja

22/11/2022

Uštipci s jogurtom i jajetom

19/11/2022

Slatki čokoladni sendvič

18/11/2022

Proteinski hljeb

17/11/2022

Kako da kajgana bude pahuljasta

10/11/2022

Kroasan s kivijem

03/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh