Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Doručak gotov za pet minuta

po Vasa kuharica 29/07/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 100 g putera ili margarina omekšanog na sobnoj temperaturi, 3 glavice bijelog luka,  2 supene kašike maslinovog ulja, vekna hljeba, 2 supene kašike isjeckanog peršunovog lista, po želji mocarela ili parmezan.

Priprema:

  1. Omekšajte puter ili maslac na sobnoj temperaturi, a zatim isjecite čehna bijelog luka bez da ga ljuštite, tako da se vide njegovi vrhovi.
  2. U pleh stavite papir za pečenje i na njega aluminijumsku foliju. Čehna bijelog luka poredajte i poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni, pola sata.
  3. Kada se luk ohladi istisnite čehna iz ljuske i krupno nasjeckajte. Naerendajte sir i nasjeckajte peršun.
  4. Pomješajte peršun, luk, sir i so sa puterom.
  5. Isjecite hljeb na kriške i namažite smjesom, a zatim hljeb zapecite u zagrijanoj rerni 3-4 minuta.
bijeli lukhljebmaslac

Preporučujemo

Tost sa sirom i kimchijem

25/02/2023

Pašteta od maslina

15/01/2023

Kajgana od bundeve

05/01/2023

Sendvič Hestona Blumentahala

21/12/2022

Topli sendvić za doručak

14/12/2022

Savršeni doručak bez kuhanja

22/11/2022

Uštipci s jogurtom i jajetom

19/11/2022

Slatki čokoladni sendvič

18/11/2022

Proteinski hljeb

17/11/2022

Kako da kajgana bude pahuljasta

10/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh