Sastojci:
250 g mljevenog junećeg mesa,
3 jaja,
pola čaše vode,
1 kašičica origana,
6 čeri paradajza,
pola čaše ulja,
4 kašike prezli,
1 kašičica soli, biber,
pola veze peršuna,
2 čehna bijelog luka,
1 kašičica sode bikarbone.
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješajte meso i jaja. Dobro umutite, a zatim dodajte 1 kašičicu origana, senf, so, biber i sitno sjeckani peršun. Bijeli luk izgnječite, a zatim sitno isjeckajte i dodajte u smjesu.
- Sve izmiješajte, a onda dodajte ulje, prezle i sodu bikarbonu. Na kraju dodajte vodu, a kada dobijete kompaktnu smjesu, sipajte je u kalupe za muffine koje ste prethodno podmazali.
- Čeri paradajz operite i svaki presijecite napola, a potom svaku polovinu stavite u po jedan muffin. Pecite u dobro zagrijanoj rerni na 225 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju finu koricu.