Gotove za tren oka: Domaće pancerote

po Vaša Kuharica

Sastojci:

2 čaše brašna,

1 čaša jogurta,

malo soli,

1 prašak za pecivo,

1 kasičica šećera.

Fil:

200 g pureće šunke ili suhog mesa,

100 g sira,

ulje za prženje.

Priprema:

  1. Sjedinjite brašno, jogurt, so, prašak za pecivo i šećer.
  2. Zamijesite tijesto, podijelite na 6-7 dijelova i napravite loptice. Prekrijte ih i ostaviti da odstoje 30 minuta.
  3. Izrendajte pureću šunku i sir i promiješajte.
  4. Svaku lopticu razvijte i na jedni polovinu kruga stavite fil. Preklopiti drugom polovinom kruga i utapkajte viljuškom.
  5. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
  6. Stavljati na tanjir sa salvetom da se ocijedi višak ulja.

Preporučujemo