Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Hljeb od cimeta i jabuka za početak dana

po Vasa kuharica 12/01/2021
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

1,5 šoljica soka od jabuka

4 jaja

1/2 šoljice maslaca od badema

1/4 šoljice kokosovog ulja

1/4 šoljice kokosovog šećera

1 vanilin šećer

1/2 šoljice kokosovog brašna

2 kašičice cimeta

1/2 kašičice muškatnog oraščića

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

1/4 kašičice soli

1 nasjeckana jabuka

1/2 šoljice nasjeckanih oraha

Priprema:

  1. Vatrostalnu posudu namažite maslacem ili uljem.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte sok od jabuke, jaja, kokosovo ulje, vanilin šećer i maslac od badema. Dobro izmiješajte.
  3. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Tijesto stavite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni 50 do 60 minuta.
bademCimetJabuka

Preporučujemo

Tost sa sirom i kimchijem

25/02/2023

Pašteta od maslina

15/01/2023

Kajgana od bundeve

05/01/2023

Sendvič Hestona Blumentahala

21/12/2022

Topli sendvić za doručak

14/12/2022

Savršeni doručak bez kuhanja

22/11/2022

Uštipci s jogurtom i jajetom

19/11/2022

Slatki čokoladni sendvič

18/11/2022

Proteinski hljeb

17/11/2022

Kako da kajgana bude pahuljasta

10/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh