Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Hljeb od rižinog brašna

po Vasa kuharica 27/10/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 2 šoljice rižinog brašno bez glutena, 1 šoljica tapioka škroba, pola kašičice ksantan gume, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica soli, 360 ml tople vode, 1.5 kašika suhog kvasca, 1 kašika organskog kukuruznog šećerca, 2 kašičica maslinovog ulja, 3 bjelanjka lagano umućena, 1 kašičica jabučnog octa.

Priprema:

1. Pomiješati suhe sastojke. Za to vrijeme u toplu vodu dodati šećer i suhi kvasac, dobro pomiješati i ostaviti da se zapjeni 10-etak minuta.

2. Dok se kvasac diže, lagano umutiti bjelanjke i u njih dodati maslinovo ulje i jabučni ocat, sve sjediniti i prebaciti u kalup da se diže cca. 40 min., prekriti dok se diže.

3. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni 30-40 minuta.

4. Na pola pečenja prekrenuti hljeb da se ravnomjerno ispeče.

5. Izvaditi iz pećnice, zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.

JajaRižasovoda

Preporučujemo

Tost sa sirom i kimchijem

25/02/2023

Pašteta od maslina

15/01/2023

Kajgana od bundeve

05/01/2023

Sendvič Hestona Blumentahala

21/12/2022

Topli sendvić za doručak

14/12/2022

Savršeni doručak bez kuhanja

22/11/2022

Uštipci s jogurtom i jajetom

19/11/2022

Slatki čokoladni sendvič

18/11/2022

Proteinski hljeb

17/11/2022

Kako da kajgana bude pahuljasta

10/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh