Idealna salata od buranija

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 čehna bijelog luka,

1 limun,

so,

4 kašike ulja,

1 kg buranije,

1 kašičica senfa,

biber.

Priprema:

1. Operite buraniju i očistite je tako što ćete odstraniti krajeve i končiće (ukoliko ih ima). Isijecite buraniju na komadiće dužine oko 3 cm. Skuhajte je u slanoj vodi.

2. Dok čekate da se boranija skuha, očistite bijeli luk i protisnite ga (ili ga sitno isjeckajte).

3. U zdjelu u koju ste već stavili protisnuti bijeli luk dodajte senf i biber. Dodajte sok od jednog limuna i sve dobro izmiješajte.

4. Kad je buranija kujana, ocijedite je i dok je još topla prelijte je sa 3-4 kašike ulja i dobro izmiješajte. Prelijte buraniju pripremljenim sosom i još jednom dobro izmiješajte.

Preporučujemo