Ispecite najljepše pecivo: Bavarske kiflice

po Vaša Kuharica

Ove kiflice lijepo izgledaju, ukusne su i mirišu pa ih poslužite uz kajmak, sir ili napravite mini-sendviče u njima

Sastojci:

20 g svježeg kvasca,

1,5 l vode,

4,5 čaše brašna,

2 kašičice soli,

2 kašičice šećera,

3 kašike maslaca,

3 kašike sode bikarbone.

Priprema:

  1. Zamijesiti tijesto i ostaviti jedan sat na toplom da nadođe, poslije ga razvući ukrug i podijeliti na 16 dijelova, praviti kiflice od tijesta i staviti u frižider, oko pola sata.
  2. Nakon toga u proključalu vodu sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuhaju oko 30 sekundi svaka, a u pleh staviti papir za pečenje i redati kuhane kiflice.
  3. Posuti ih krupnom solju, rernu zagrijati na 200 stepeni i peći oko 20 minuta.

 

Preporučujemo