Sastojci: 300 g zelene salate, po kašičica narezanog svježeg bosiljka i svježe majčine dušice 50 g mljevenih oraha. Za salatni preljev: dvije kašičice senfa, 30 g sitno narezanog luka, česno bijeloga luka, kašika sirćeta, 6 kašika maslinovog ulja, 2 kašike vode. Za pečeni hljeb: 300 g kozjeg sira, 12 šnita francuskog kruha. Priprema: 1. Salatu očistite, operite i stavite u zdjelu. 2. Salatni preljev pripremite tako da u zdjelici izmiješate senf s lukom i bijelim lukom. Lagano umiješajte ocat, maslinovo ulje i vodu. 3. U salatu umiješajte bosiljak i majčinu dušicu, pa sve začinite salatnim preljevom i pospite mljevenim orasima. 4. Ploške francuskog kruha stavite na pleh, a ploške sira stavite na kruh. 5. Hljeb stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite dok sir ne dobije lijepu boju (oko 2 minute). 6. Salatu rasporedite na tanjiriće, komad hljeba sa sirom stavite na salatu i odmah poslužite.