Jaja u oblaku za početak dana

po Vasa kuharica

Doručak bi mogao postati još ukusniji date li šansu novom kulinarskom trendu koji je preplavio društvene mreže, a riječ je o jajima u oblaku koja, baš kao što im sam naziv govori, podsjećaju na oblak.

Ova ukusna, drugačija i, što je najvažnije, fotogenična jaja postala su pravi hit na Instagramu, a mi vam otkrivamo kako ih pripremiti.

Pahuljasta jaja koja podsjećaju na oblake preplavila su društvene mreže te su, čini se, najnoviji trend u kulinarstvu. Zaboravite kajganu, tvrdo i meko kuhana te poširana jaja, jer ovaj će vas način pripreme omiljenog doručka oduševiti.

Ovaj maštovit, zdrav i ukusan način pripreme koji će oduševiti i najmlađe, a najbolje od svega je to što sadrži tek 160 kalorija. Jaja u oblaku pripremaju se tako da se bjelance odvoji od žumanca te se bjelence umuti mikserom dok ne poprimi prozračnu strukturu, baš poput oblaka. Snijeg od bjelanaca kašikom prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i oblikujte ga tako da izgleda poput oblaka.

U sredinu ulijte žumance koji ste ranije odvojili i vaš oblačić je spreman za pečenje. Jaje je gotovo kada bjelance lagano poprimi žućkastu boju pri vrhu. Možete ga jesti samog, a možete ga i poslužiti na tostu.

 

Preporučujemo