Sastojci:
Kašika ulja,
protisnuti bijeli luk,
1/2 crvenog luka,
30 g sjeckane prase,
30 g stabljike celera,
30 g crvene paprike,
60 g tikvica,
30 g mrkve,
100 g seitana ili sojinih ljuskica,
prstohvat majčine dušice i ruzmarina,
2 dl pasiranog paradajza,
so, biber,
kašičica limunovog soka,
kašičica šećera,
sjeckani bosiljak.
Priprema:
- Seitan izmrvite, a koristite li sojine ljuskice, namačite ih u vodi dok ne omekšaju. Na ulju uz miješanje dinstajte protisnuti bijeli luk oko pola minute pa dodajte seitan ili ocijeđene ljuskice te sjeckano povrće.
- Kuhajte desetak minuta dok ne omekša. Ulijte pasirani paradajz, majčinu dušicu i ruzmarin te kuhajte dok tekućina napola ne ispari. Maknite s vatre te umiješajte limunov sok, šećer i bosiljak.