Jednostavan doručak: Punjene prženice

po Vasa kuharica

Sastojci:

12 kriški starog hljeba,

6 listova edamera,

6 listova suhog mesa,

3 crvene paprike ili paradajza,

4 jaja,

50 ml mlijeka,

pola kašičice soli.

 

Priprema 

1. Hljeb izrežite na tanje kriške. Odvojte po dvije kriške, između stavite list suhog mesa i sir. Ako želite dodajte sjeckanu pečenu ili svježu crvenu papriku ili paradajz.

2. Umutite jaja sa solju, pa dodajte mlijeko i sjedinite. Ugrijte ulje.

3. U pripremljenu smjesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hljeba i spustite u ulje.

4. Pržite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške što više zalijepe.

5. Gotove prženice izvadite na papirnu salvetu da upije višak ulja i poslužite tople.

Preporučujemo