Sastojci:

450 ml toplog mlijeka,

200 ml maslinovog ulja,

1 jaje + 1 bjelance,

8 g suhog kvasca,

1 kašičica šećera,

1 kašičica soli,

oko 700 do 750 g brašna,

150 g feta sira,

1 žumance,

1 kašika mlijeka,

1 paprika.

Priprema:

1. U polovinu toplog mlijeka staviti kašičicu šećera i suhi kvasac, izmuhešati i ostaviti na stranu da se kvasac podigne. Brašnu dodati kašičicu soli i sve izmiješati, napraviti udubljenje u sredini brašna. Sastaviti mlijeko, ulje, bjelance, jaje i sve izmiješati zajedno i sipati u sredinu brašna i dodati nadošli kvasac.

2. Umijesiti tijesto rukom ili mikserom dok ne dobijete meko tijesto, koje se ne lijepi za prste. Oblikovati tijesto u kuglu, posuti dno vanglice brašnom i staviti tijesto te ga posuti s malo brašna. Pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti u frižider preko noći.