Sastojci:
450 ml toplog mlijeka,
200 ml maslinovog ulja,
1 jaje + 1 bjelance,
8 g suhog kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
oko 700 do 750 g brašna,
150 g feta sira,
1 žumance,
1 kašika mlijeka,
1 paprika.
Priprema:
1. U polovinu toplog mlijeka staviti kašičicu šećera i suhi kvasac, izmuhešati i ostaviti na stranu da se kvasac podigne. Brašnu dodati kašičicu soli i sve izmiješati, napraviti udubljenje u sredini brašna. Sastaviti mlijeko, ulje, bjelance, jaje i sve izmiješati zajedno i sipati u sredinu brašna i dodati nadošli kvasac.
2. Umijesiti tijesto rukom ili mikserom dok ne dobijete meko tijesto, koje se ne lijepi za prste. Oblikovati tijesto u kuglu, posuti dno vanglice brašnom i staviti tijesto te ga posuti s malo brašna. Pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti u frižider preko noći.