Sastojci:
600 g junetine,
vezica povrća za juhu,
manja glavica luka,
lovorov list,
4 jaja,
zelena salata,
2 dl jogurta,
so,
biber,
kašičica limunova soka,
luk,
kopar.
Priprema
1. Očistite i operite povrće za juhu pa ga narežite na krupnije komade. Oljuštite glavicu luka i prepolovite je. Polovice kratko popecite u suhoj tavi. U lonac zatim stavite povrće za juhu i luk, dodajte lovorov list i ulijte oko tri litre vode. Kada provri stavite junetinu.
2. Posolite i pobiberite.Kada voda ponovno zavrije, smanjite vatru i kuhajte junetinu oko sat i pol. Za to vrijeme napravite umak od jogurta. Jogurtu dodajte so, biber, limunov sok, luk koji ste sitno nasjeckali i kašičicu kopra.
3.Dobro sve izmiješajte da umak bude ravnomjeran. Tvrdo skuhajte četvero jaja i narežite ih na ploške. Junetinu izvadite iz juhe i narežite na vrlo tanke odreske.
4. Na hljeb stavite listove zelene salate pa rasporedite narezanu junetinu. Prelijte je umakom od jogurta. Na vrh dodajte jaja.