Sastojci:

600 g junetine,

vezica povrća za juhu,

manja glavica luka,

lovorov list,

4 jaja,

zelena salata,

2 dl jogurta,

so,

biber,

kašičica limunova soka,

luk,

kopar.

Priprema

1. Očistite i operite povrće za juhu pa ga narežite na krupnije komade. Oljuštite glavicu luka i prepolovite je. Polovice kratko popecite u suhoj tavi. U lonac zatim stavite povrće za juhu i luk, dodajte lovorov list i ulijte oko tri litre vode. Kada provri stavite junetinu.
2. Posolite i pobiberite.Kada voda ponovno zavrije, smanjite vatru i kuhajte junetinu oko sat i pol. Za to vrijeme napravite umak od jogurta. Jogurtu dodajte so, biber, limunov sok, luk koji ste sitno nasjeckali i kašičicu kopra.
3.Dobro sve izmiješajte da umak bude ravnomjeran. Tvrdo skuhajte četvero jaja i narežite ih na ploške. Junetinu izvadite iz juhe i narežite na vrlo tanke odreske.
4. Na hljeb stavite listove zelene salate pa rasporedite narezanu junetinu. Prelijte je umakom od jogurta. Na vrh dodajte jaja.