Omlet je izvrstan, a jeftin izvor proteina koji se prema željama može sljubiti sa sirom, mesnim dodacima ili povrćem, te tako dobiti iznimno ukusan obrok.
Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta je da ga pripremate u tavi s neprijanjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unaprijed pripremljene kako se jelo ne bi pregorjelo. Evo kako to radi Jamie Oliver.
Sastojci: 3 jaja, so i biber, komadić maslaca, malo ulja, dodaci po želji.
Priprema:
1. Izmiješajte pjenjačom jaja vrlo dobro tako da nestanu svi tragovi bjelanaca. Posolite i pobiberite.
2. Na umjerenoj temperaturi rastopite komadić maslaca s uljem. Pričekajte s ulijevanjem jaja dok se maslac skroz ne otopi, a tava postane vruća.
3. Ulijte jaja u tavu. Prvih dvadeset sekundi miješajte jaja drvenom kuhačom, kao što biste to činili kod pripreme kajgane.4. Kada primijetite da se jaja počinju zgušnjavati, odnosno iz tekućeg počnu prelaziti u kruti oblik, provjerite da jaja prekrivaju cjelokupno dno tavice.
5. Preko cijele površine omleta ravnomjerno dodajte naribani sir, komadiće slanine, polovice cherry rajčica ili bilo koju drugu vrstu dodataka.
6. Drvenom špatulom olabavite rub polovice omleta i prebacite je preko ostatka. Prebacite polukrug omleta na tanjur i poslužite toplo. Dobar tek! Uz ove savjete ispecite savršenu kajganu od jaja.