Sastojci:

1 čaša mlijeka,

1/3 čaše ulja,

1 jaje,

1 kašika kvasca,

2 male kašičice soli,

2 male kašičice šećera,

4 čaše brašna,

100 g sira,

malo peršuna

Priprema:

1. Kvasac pomiješati sa pola čaše mlake vode i dodati šećer. Ostaviti malo da odstoji.
2. U drugu posudu staviti brašno, dodati kvasac, mlijeko, ulje, so i bjelane (žumance ostaviti za premazivanje na kraju).
3. Dobro izmiješati, po potrebi dodati još malo brašna. Spremno tijesto prerezati na nekoliko loptica i svaku lopticu razvaljati na debljinu 1 cm i podijeliti na manje kriškice.
4. Sir izmješati sa peršunom i malo posoliti. Na vrh svake „kriške“ staviti sir i urolati. Poredati sve kiflice u tepsiju na papir za pečenje i premazati žumancem, po želji posuti sjemenkama.
5. Peći na 180 stepeni dok ne porumene.