Sastojci:
1 čaša mlijeka,
1/3 čaše ulja,
1 jaje,
1 kašika kvasca,
2 male kašičice soli,
2 male kašičice šećera,
4 čaše brašna,
100 g sira,
malo peršuna
Priprema:
1. Kvasac pomiješati sa pola čaše mlake vode i dodati šećer. Ostaviti malo da odstoji.
2. U drugu posudu staviti brašno, dodati kvasac, mlijeko, ulje, so i bjelane (žumance ostaviti za premazivanje na kraju).
3. Dobro izmiješati, po potrebi dodati još malo brašna. Spremno tijesto prerezati na nekoliko loptica i svaku lopticu razvaljati na debljinu 1 cm i podijeliti na manje kriškice.
4. Sir izmješati sa peršunom i malo posoliti. Na vrh svake „kriške“ staviti sir i urolati. Poredati sve kiflice u tepsiju na papir za pečenje i premazati žumancem, po želji posuti sjemenkama.
5. Peći na 180 stepeni dok ne porumene.