Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kiš s prasom

po Vaša Kuharica 08/12/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci zatijesto: 

250 g pšeničnog glatkog brašna,

120 g maslaca,

1 jaje,

so,

kašika kisele pavlake.

Za nadjev: 

500 g prase,

200 ml neutralne pavlake,

2 jajeta,

vlasac,

so, biber,

kašika biljnog začina.

Priprema:

1. U brašno dodajte maslac narezan na listiće, pa ih rukama umjesite. Dodajte razmućeno jaje, pavlaku i prstohvat soli, oblikujte tijesto u hljepčić i stavite u frižider neka odstoji najmanje sat.

2. Prasu očistite, dobro operite, razrežite po dužini i kratko prokuhajte u ključaloj slanoj vodi. Ocijedite, isijecite ga na kolutiće ili kockice.

3. Ohlađeno tijesto razvaljajte i položite na namašćeni okrugli plitki pleh ili vatrostalnu posudu promjera 20 cm. Pažljivo tijestom obložite i ivicu posude. Izbodite ga viljuškom i ostavite neka miruje pola sata. Nakon toga po tijestu rasporedite prasu.

4. U manjoj posudi razmutite jaja, neutralnu pavlaku, vlasac, biber i biljni začin i prelijte preko prase. Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta. 

prasa

Preporučujemo

Vege gulaš

20/10/2022

Tortilje s tikvicama

23/09/2022

RECEPT: Vege curry| KUHAJMO ZAJEDNO

13/07/2022

Pljeskavica od prosa

11/06/2022

Šnicle od brokula

11/06/2022

Vegetarijanske okruglice

23/05/2022

Tempeh s ukusnim umakom

30/03/2022

Pljeskavica od prosa za ručak

21/03/2022

Vegetarijanske okruglice

12/03/2022

Stigao biljni odrezak izrađene 3D printerom

09/03/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh