Sastojci zatijesto:
250 g pšeničnog glatkog brašna,
120 g maslaca,
1 jaje,
so,
kašika kisele pavlake.
Za nadjev:
500 g prase,
200 ml neutralne pavlake,
2 jajeta,
vlasac,
so, biber,
kašika biljnog začina.
Priprema:
1. U brašno dodajte maslac narezan na listiće, pa ih rukama umjesite. Dodajte razmućeno jaje, pavlaku i prstohvat soli, oblikujte tijesto u hljepčić i stavite u frižider neka odstoji najmanje sat.
2. Prasu očistite, dobro operite, razrežite po dužini i kratko prokuhajte u ključaloj slanoj vodi. Ocijedite, isijecite ga na kolutiće ili kockice.
3. Ohlađeno tijesto razvaljajte i položite na namašćeni okrugli plitki pleh ili vatrostalnu posudu promjera 20 cm. Pažljivo tijestom obložite i ivicu posude. Izbodite ga viljuškom i ostavite neka miruje pola sata. Nakon toga po tijestu rasporedite prasu.
4. U manjoj posudi razmutite jaja, neutralnu pavlaku, vlasac, biber i biljni začin i prelijte preko prase. Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta.