Knedle od tikvica i feta sira

po Vaša Kuharica

Sastojci:

Manja rendana tikvica,

200 g izmrvljenog feta sira,

kašika sjeckanih crnih maslina,

3 struka mladog luka,

2 jaja,

250 g prezli,

80 g brašna,

kašičica sjeckanog bijelog luka,

2 kašičice sjeckanog svježeg bosiljka,

250 ml ulja,

so, biber.

Priprema:

  1. Rendane tikvice stavite u zdjelu, dobro izgnječite i iscijedite. Potom dodajte izmrvljeni feta sir, sjeckane masline, sitno sjeckani mladi luk, kašičicu sjeckanog bijelog luka i bisiljak. Posolite i pobiberite po želji, izmiješajte i oblikujte 12 loptica.
  2. Rasporedite brašno, jaja i prezle u tri zasebna tanjira. Umutite jaja i posolite po želji. Knedle od tikvica i sira pospite brašnom, potom umočite u jaja i, na kraju, uvaljajte u prezle.
  3. U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi, pržite knedle po 3-4 minute i ostavite da se iscijede na papirnoj salveti. Poslužite uz sos po želji.

Preporučujemo