Koh od džigerice

po Vaša Kuharica

Sastojci:

250 g pileće džigerice

40 g maslaca

3 dl bešamel umaka

6 jaja

so, biber

peršun, žalfija

Priprema:

  1. Džigericu isjeći na sitne kocke, uvaljati u malo vrelog maslaca, dodati peršun i malo žalfije. Izgnječiti još dok je topla.
  2. Kada se ohladi pjenasto umutiti sa ostatkom maslaca, bešamelom, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati žumanca, a kada se sasvim ohladi, pažljivo dodati čvrsti snijeg od bjelanaca.
  3. Sipati u duguljasti, rebrasti kalup, namazan maslacem i posut mrvicama. Peći u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi oko 20-25 minuta.
  4. Vrata rerne ne smijete otvarati jer će jelo splasnuti. Kad se ispeče sačekati 1-2 minute da se koh odvoji od zidova kalupa. Izvrnuti na posudu i poslužiti odmah. Ako pripremate kao samostalno jelo, servirajte i miješanu zelenu salatu.

Preporučujemo