Sastojci:
250 g pileće džigerice
40 g maslaca
3 dl bešamel umaka
6 jaja
so, biber
peršun, žalfija
Priprema:
- Džigericu isjeći na sitne kocke, uvaljati u malo vrelog maslaca, dodati peršun i malo žalfije. Izgnječiti još dok je topla.
- Kada se ohladi pjenasto umutiti sa ostatkom maslaca, bešamelom, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati žumanca, a kada se sasvim ohladi, pažljivo dodati čvrsti snijeg od bjelanaca.
- Sipati u duguljasti, rebrasti kalup, namazan maslacem i posut mrvicama. Peći u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi oko 20-25 minuta.
- Vrata rerne ne smijete otvarati jer će jelo splasnuti. Kad se ispeče sačekati 1-2 minute da se koh odvoji od zidova kalupa. Izvrnuti na posudu i poslužiti odmah. Ako pripremate kao samostalno jelo, servirajte i miješanu zelenu salatu.