Sastojci:

3 jaja,

300 ml mlijeka,

prstohvat soli,

1 kašičica šećera,

1 vanilin šećer,

3 kašike mineralne vode,

1/2 naribane korice limuna,

200 g brašna,

30 g maslaca,

1/3 šoljice grožđica,

šećer za posipanje i

kompot od bobičastog voća.

Priprema:

1. Odvojite žumanjke od bjelanjka, a u jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žumanjke, šećer i so. Pjenjačom sve sjedinite pa postepeno sipajte brašno i dodajte grožđice te na kraju sipajte mineralnu vodu.
2.  Umutite tvrdi snijeg od bjelanjka, a na tavi rastopite maslac. Smjesu sipajte pa pecite na srednje jakoj vatri par minuta, kuhačom okrenite smjesu pa je vilicom raskomadajte.
3. Još nekoliko minuta preokrenite dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskav, posipajte šećerom i poslužite s voćnim kompotom.