Kremasta senzacija za početak dana

po Vasa kuharica

Sastojci za puding:

3 kašike kreme od kafe (dalgona),

2 kašike chia sjemenki,

60 ml vruće vode,

60 ml punomasnog mlijeka,

1 kašika zrna kakaa ili naribane tamne čokolade,

1/2 kašičice cimeta,

1 velika zrela banana,

1 kašika zobenih pahuljica.
Priprema:
1. Bananu dan ranije narežite na kriške i zamrznite. Sutradan prelijte chia sjemenke vrućom vodom i povremeno promiješajte pa prelijte mlijekom i stavite na stranu.
2. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksajte chia sjemenke s mlijekom, cimetom, bananom i zobenim pahuljicama. Prema želji možete dodati i meda, agavinog sirupa ili smeđeg šećera.
3. Na dno posudice za posluživanje stavite zrnca kakaa ili naribanu čokoladu pa prelijte preko toga puding i ukrasite kremom od kafe.

Preporučujemo