Lagani ljetni doručak: Tofu s jajima

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g svježeg tofua,

nekoliko kašika svježeg biljnog mlijeka,

1 ljubičasti luk,

kašičica kurkume,

prstohvat crne soli,

kašičica prehrambenog kvasca,

malo crvene dimljene paprike,

prstohvat obične soli,

2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. Svježi tofu dobro razmrvite rukama ili vilicom. Dodajte mu sve suhe začine i dobro promiješajte.

2. U tavici zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte mu narezani ljubičasti luk i pržite minutu-dvije. Dodajte razmrvljeni tofu i ravnomjerno ga rasporedite po tavici pa umiješajte malo biljnog mlijeka.

3. Pržite na umjerenoj temperaturi 8-10 minuta, povremeno miješajući. Pri kraju po želji dodajte malo sjeckanog peršuna.

Preporučujemo