Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Marinirane gljive

po Vasa kuharica 27/02/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1 kg šampinjona, 1 dl sirćeta 9 %, 2 dl vode, 1 kašika soli, 1 kašičica šećera, biber u zrnu, origano, bosiljak.

Priprema:

1. Gljive oprati, krupnije isjeći. U posudu sipati vodu, sirće, so, šećer i začine pa zagrijati do ključanja. U ključalu tečnost sipati gljive i blanširati tri minute.

2. Vaditi ih rešetkastom kašikom i slagati u priremljene tegle, a potom prokuhati novu turu gljiva.

2. Kada su sve gljive blanširane i složene u tegle, zaliti ih vrelom tečnošću i odmah zatvoriti metalnim poklopcem. Pokriti i ostaviti da se ohlade. Ovako marinirane gljive mogu se koristiti već sutradan.

 

biberGljiveŠećerSirćevoda

Preporučujemo

Salata s tunom i tri vrste riže

14/05/2022

Salata od susama

06/05/2022

Salata s leblebijma

25/04/2022

Pileća salata sa susamom

22/04/2022

Ukusna salata od jabuke i celera

10/04/2022

Hrskava jogurt salata

02/04/2022

Cezar salata sa hrskavom piletinom

01/04/2022

Zdrava proljetna salata za energiju i vitalnost od...

21/03/2022

Ukusne obrok salate: Karfiol s jajima

16/03/2022

Salata s puretinom i narandžom

18/02/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh