Marokanska salata za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g piletine bez kostiju,

300 g majoneze,

manja glavica zelene salate,

čaša milerama,

2 kašike karija,

kašika sirćeta,

2 kašike rendanog korijena celera,

3 zelene jabuke oguljene i isječene na kocke,

2 šake sjeckanih lješnika,

so i bijeli biber po ukusu.
Priprema:
1. Pileće meso isjeckati na kocke, pa ispržiti na ulju.
2. Zelenu salatu isjeckati na komadiće i staviti u veću posudu za salatu zajedno s piletinom, celerom i jabukama.
3. U manjoj posudi pomiješati kari, sirće, so i biber. Dobro promiješati i preliti preko salate, pa još jednom promiješati. Ostaviti da odstoji desetak minuta.
4. U međuvremenu pomiješati majonezu i mileram, preliti preko salate i opet dobro promiješati. Na kraju posuti sjeckanim lješnikom.

Preporučujemo