Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Medeni hljeb

po Vasa kuharica 27/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 3,5 šolje brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, 1/2 kašičice soli, 4 kašičice cimeta, 1 kašičica mljevenog đumbira, 1/2 kašičice mljevenog pimenta, 3 jaja sobne temperature,
1 šolja meda (2 dl), 1 šolja ulja, 2 kašike smeđeg šećera, 1 kašičica burbon vanilije, 1 šolja mlakog čaja (zelenog ili crnog, može i kafe), 1/2 šolje svježeg soka od narandže, 1/4 šolje čokoladnog likera, može i bez.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 170-180 stepeni. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, đumbir, piment. U sredinu smjese dodati ulje, med, šećer, jaja, vaniliju, čaj ili kafu, narandžin sok i liker. Izmiksati na nižoj brzini da se sve spoji.

2. Ova smjesa je dovoljna za dva kalupa za hljeb. Kalupe namazati maslacem pa zalijepiti papir za pečenje. Rasporediti smjesu i peći 45 do 55 minuta, provjeriti čačkalicom je li pečeno, ako ostane suha, kolač je gotov. Ovaj kolač idealan je uz mlijeko, kakao, čaj ili kafu.

brašnohljebmedSoda

Preporučujemo

Ispecite najljepše pecivo – bavarske kiflice

18/08/2022

Proso s kokosom i lanom

18/08/2022

Rolice punjene sirom

17/08/2022

Tost od cjelovitog zrna za doručak

11/08/2022

Proteinski palačinci za početak dana

09/08/2022

Zapečena jaja

08/08/2022

Libansko jelo: Fatteh za doručak

07/08/2022

Vegetarijanski uštipci

06/08/2022

Slani muffini za doručak

01/08/2022

Najbolji način pripreme kajgane

31/07/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh