Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa bez kožice,
2 kašike maslinovog ulja,
700 g očišćene, isjeckane zelene salate,
2 klipa kukuruza iz konzerve isječena na manje komade,
12 čeri paradajza,
glavica crvenog luka,
isjeckan avokado,
500 g kuhanog crvenog graha (iz konzerve),
4 kašike sjeckanog korijandera.
Za marinadu:
120 ml maslinovog ulja,
3 kašike soka od limete,
2 kašike meda,
kašika paprike,
2 kašičice sjeckanog bijelog luka,
kašičica mljevenog kumina,
kašičica tabasko sosa,
so i biber.
Priprema:
- U zdjeli umutite sastojke za marinadu (maslinovo ulje, sok od limete, med, papriku, bijeli luk, kumin, tabasko, malo soli i bibera). Odvojite 120 ml marinade, sipajte u kesu s hermetičkim zatvaranjem, dodajte bijelo meso, promućkajte i ostavite da se marinira najmanje 4 sata (idealno 12).
- Ostatak sosa sačuvajte u frižideru. Marinirano meso iscijedite i bacite marinadu. U tavi zagrijte 2 kašike ulja na srednjoj temperaturi i ispržite meso po 5-7 minuta sa svake strane.
- Gotovo meso ostavite da se ohladi i potom isijecite. U zdjeli pomiješajte piletinu, povrće, crveni grah i korijander. Prelijte preostalim sosom i promiješajte. Poslužite uz tortilje.