Sastojci:
500 g teletine,
250 g pilećih jetrica,
jaje,
luk,
kašika maslaca,
1/3 šolje šerija,
1/4 šolje vrhnja, jaje,
1/4 šolje prženih oraha,
1/4 šolje brusnica,
peršun,
4 lovorova lista,
čehno bijelog luka,
prstohvat soli,
biber,
muškatni oraščić.
Priprema:
1. U tavi otopite maslac i dinstajte nasjeckani luk. Dodajte lovorov list i pileće jetrice te dinstajte tri minute. Prebacite u zdjelu pa u tavi kuhajte šeri nekoliko minuta dok se ne reducira te prelijte preko jetrica.
2. Meso narežite i usitnite u multipraktiku dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U zdjelu s piletinom dodajte istisnuti bijeli luk, a bacite lovorov list.
3. Pileću jetricu s bijelim lukom isto usitnite u multipraktiku pa dodajte začine. U zdjeli umiješajte jaje i vrhnje te spojite smjesu mesa s pilećim jetricama pa dobro promiješajte. Dodajte usitnjene orahe i brusnice te nasjeckani list peršuna. Dobro utisnite u posudu i prekrijte folijom.
4. Stavite je u veću posudu koju ste do pola napunili vodom i pecite na 180 stepeni oko 70 minuta.