Sastojci:
12–15 jaja,
200 g isjeckanog sira,
50 g mladog luka,
200 g povrća po izboru,
200 g pilećeg kuhanog mesa,
maslinovo ulje,
so,
biber,
1 kašika začina.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. Nauljite silikonski kalup za muffine maslinovim uljem.
2. 2. Narežite povrće na sitno i pržite ih u tavi dok ne poprime zlatno smeđu boju. Narežite meso na sitne kockice.
3. Stavite jedan dio kockica mesa na dno kalupa, a ostatak mesa umiješajte u dinstano povrće, dodajte sir i mladi luk. Napunite kalup nadjevom negdje 2/3, ne više.
4. Jaja miksajte viluškom i dodajte svoje omiljene začine zajedno s soli i biberom. Oprezno prelijevajte svaku modlu u kalupu. Možete i nježno promiješati sve sastojke pomoću viljuške.
5. Pecite muffine 15-tak minuta. Trebali bi se nadići i poprimiti smeđu boju.