Kaša od zobenih pahuljica u malo drugačijem izdanju – u obliku mekanih muffina s bundevom i kruškama! Idealan recept za zdravi doručak.
Sastojci:
1 jaje
300 ml mlijeka
150 g pirea od bundeve
170 g meda
1 kašičica arome vanilije
1 kašičica cimeta
250 g zobenih pahuljica
2 veće kruške
Priprema:
- Jaje razmutite s pireom od bundeve, mlijekom, medom, aromom vanilije i cimetom.
- Dodajte zobene pahuljice pa sve dobro izmiješajte.
- Kruške ogulite, očistite pa narežite na sitne komadiće pa umiješajte u smjesu.
- Smjesu stavljajte u silikonske ili papirnate kalupe za muffine. Slobodno napunite kalupe malo više nego inače jer muffini neće rasti kao klasični. Po vrhu rasporedite sjeckanu krušku.
- Muffine pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
- Poslužite tople ili hladne.