Musaka, ali bez mesa: Ručak od kukuruza koji sve oduševljava

po Vasa Kuharica

Ako volite kukuruz, ova vegetarijanska musaka biće vaš omiljeni specijalitet bez mesa

Sastojci:

pola šolje mlijeka

pola šolje neutralne pavlake

2 kašike putera

1,5 kašika šećera

2 kašike brašna

kašičica soli

4-5 šolja kukuruza

2 jaja

pola šolje rendanog kačkavalja

isjeckan vlasac za dekoraciju, po želji

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. U dubljoj tavi srednje veličine zagrijte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mlijeka, šećer i puter.

3. Dok se grije smjesa s pavlakom pomiješajte brašno i preostalo mlijeko (1/4 šolje). Kada smjesa s pavlakom počne da ključa, dodajte polako mješavinu mlijeka i brašna i miješajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minute). Sklonite smjesu s vatre i dodajte joj kukuruz i so. Sve dobro promiješajte.

4. Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smjesi sa kukuruzom neprestano miješajući. Smjesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrijanoj rerni.

5. Nakon 25 minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a prije serviranja po želji pospite isjeckanim vlascem.

 

 

 

Preporučujemo