Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Na drugačiji način: Zapečeni karfiol

po Senan Dervisevic 21/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 2 čehna bijelog luka, 50 g maslaca, 50 g brašna, 500 ml mlijeka, 500 g brokule, 75 g cheddar sira, 1 kg karfiola, 2 kriške ciabatte, 2 grančice svježeg timijana, 25 g badema, maslinovo ulje.

Priprema:

1. Očistite karfiol i usitnite ga na cvjetiće. Keramičku ili staklenu vatrostalnu posudu premažite maslacem pa u nju stavite cvjetiće karfiola.

2. Razmutite jaja s kiselim vrhnjem i dobro začinite svježe mljevenim biberom i ribanim muškatnim oraščićem.

3. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pecite karfiol desetak minuta. Tada ga prelijte vrhnjem, pospite prezlom, dodajte ribani sir. Zapecite još 5-10 minuta dok ne porumeni i postane hrskavo. Servirajte uz neku gorku zimsku salatu.

Preporučujemo

Pljeskavica od prosa

11/06/2022

Šnicle od brokula

11/06/2022

Vegetarijanske okruglice

23/05/2022

Tempeh s ukusnim umakom

30/03/2022

Pljeskavica od prosa za ručak

21/03/2022

Vegetarijanske okruglice

12/03/2022

Stigao biljni odrezak izrađene 3D printerom

09/03/2022

Recept za neobične šnicle od kelja

01/02/2022

Vegetarijanski čokoladni mafini

13/01/2022

Povrtna gnijezda

09/01/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh