Neki smatraju da je ključ za najbolju kajganu ono što dodate od sastojaka, ipak stvar je u načini pripreme, a u tom slučaju drugi sastojci vam nisu ni potrebni.
Spremite kajganu na laganoj vatri
Priliko pripreme kajgane odvojite malo vremena. Većina griješi jer jaja prži na prejakoj vatri ili predugo zbog čega dolazi do blagog ukusa.
Način pripreme
Preporučuju se da za najbolju kajganu zagrijte tavu sa uljem i razbijte jaja direktno u tavu, jedno po jedno. Zatim, mutite jaja 30 sekundi, a onda ostavite da se prže na laganoj vatri.
Mješanje
Mješanje je od ključnog značaja za ukusnu kajganu. Pobrinirte se da temperatura bude srednje topla i sve vrijeme mješajte kako bi se ispržila ravnomjerno.
Začini
Nemojte odmah da začinite kajganu. Umjesto toga, sačekajte da kajgana bude pri kraju, a onda dodajte začine koje volite.