Namaz od badema i kokosa za doručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g oguljenih badema,

60 g kokosova ulja,

40 g rižinog sirupa,

150 g punomasnog kokosovog mlijeka,

prstohvat himalajske soli.

Priprema:

  1. Oguljene bademe blago tostirajte na tavi ili u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 5-6 minuta. Pazite da ne pregore. Zatim ih prebacite u sjeckalicu te u nekoliko serija po 15 sekundi izblendajte u pastu, odnosno koliko vam jačina blendera to dopusti.
  2. Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje, rižin sirup, malo soli te kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promućkali u konzervi kako bi se pomiješali tekući i čvrsti dio.
  3. Namaz ohladite prije posluživanja, a najbolje ide uz hljeb s kriškama banane i drugim sezonskim voćem.

 

Preporučujemo