Sastojci:
600 g brašna,
2 dl mlijeka,
1 kockica svježeg kvasca,
2 dl kiselog mlijeka,
2 dl ulja,
2 jaja,
300 g sira,
susam.
Priprema:
- U toplo mlijeko staviti kvasac s malo šećera i sačekati na nadođe.
- U dublju posudu sipati brašno, kiselo mlijeko i ulje pa kad kvasac nadođe, sipati i njega.
- Umijesiti tijesto i od njega napraviti šest loptica.
- Rastanjiti ih uz pomoć oklagije i nožem isjeći osam trouglova.
- Svaki filovati smjesom od jednog jaja i 300 g izgnječenog sira.
- Uviti kiflice i redati ih u pleh.
- Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.
- Peći u zagrijanoj rerni da lijepo porumene.
600 g brašna,
2 dl mlijeka,
1 kockica svježeg kvasca,
2 dl kiselog mlijeka,
2 dl ulja,
2 jaja,
300 g sira,
susam.
Priprema:
- U toplo mlijeko staviti kvasac s malo šećera i sačekati na nadođe.
- U dublju posudu sipati brašno, kiselo mlijeko i ulje pa kad kvasac nadođe, sipati i njega.
- Umijesiti tijesto i od njega napraviti šest loptica.
- Rastanjiti ih uz pomoć oklagije i nožem isjeći osam trouglova.
- Svaki filovati smjesom od jednog jaja i 300 g izgnječenog sira.
- Uviti kiflice i redati ih u pleh.
- Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.
- Peći u zagrijanoj rerni da lijepo porumene.