Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Napravite ukusna peciva za doručak

po Vasa kuharica 04/02/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: pizza tijesto, 1 kašika bijelog luka u prahu, 1 kašika brašna, 2 kašike maslinovog ulja, 50 g maslaca, 5 čehni bijelog luka, 2 kašike sitno sjeckanog peršuna, so.

Priprema:

1. Trebat će vam pizza tijesto ili ostaci pizza tijesta od prethodnog dana koje ste podijelili na kuglice.
2. U posudici pomiješajte bijeli luk u prahu i brašno pa kuglice uvaljajte u mješavinu postanu li ljepljive. Premažite okruglice maslinovim uljem i stavite ih u rernu na 200 stepeni. Nek se peku oko 20 minuta.
3. Za to vrijeme pripremite premaz tako da otopite maslac, protisnete bijeli luk i nasjeckate peršin. Sve zajedno pomiješajte u posudici, a kada su peciva gotova, premažite ih dobivenim aromatičnim premazom.
4. Posolite i poslužite toplo.

 

bijeli lukbrašnomaslacMaslinovo ulje

Preporučujemo

Vegetarijanska jela: Omlet bez jaja

27/05/2022

Zdravi omlet za početak dana

26/05/2022

Grčki jogurt s voćem

25/05/2022

Palačinke od heljde za dobro jutro

24/05/2022

Trikovi da pržena jaja ispadnu savršena

23/05/2022

Omlet od špinata sa sirom i sosom od...

19/05/2022

Pašteta od bakalara

18/05/2022

Muffini sa sirom za doručak

17/05/2022

Povrtni sendvić za početak dana

16/05/2022

Namaz od krem sira s dimljenim lososom

15/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh