Sastojci (za 4 osobe):
500 g šampinjona,
4 kašike ulja,
2 kašičice začina za povrće,
2 čehna bijelog luka,
pola kašičice sušenog origana,
1 kašičica nasjeckanog peršuna,
4 jaja,
4 bjelanca,
so.
Priprema:
1. Oprane i očišćene šampinjone narežite na listiće i propržite na zagrijanom ulju. Dodajte začin za povrće, nasjeckani bijeli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Na kraju umiješajte origano i peršun.
2. Umutite 4 jaja, a od bjelanaca napravite čvrsti snijeg. Snijeg umiješajte u jaja i smjesu malo posolite. Na zagrijano ulje u široj tavi izlijte pripremljenu mješavinu s jajima, smanjite vatru i pecite oko pola minute.
3. Na jednu stranu omleta saspite šampinjone i preklopite.