Sastojci (4 porcije):
150 g glatkog brašna,
so,
2 jaja,
150 ml mlijeka,
150 ml gazirane mineralne vode,
svežanj timijana,
2 kašike ulja.
Za fil:
150 g crvenog luka,
400 g tikvica,
150 g goude,
1 kašika maslaca,
100 g vrhnja,
3 kašike pasiranog paradajza,
so i biber,
1 kašičica ljute paprike,
2 kašike maslaca.
Priprema:
- Pomiješati brašno, so, jaja, mlijeko i mineralnu vodu te ostaviti da smjesa odstoji pola sata. Timijan oprati i otkinuti listiće.
- Crveni luk oguliti i sitno nasjeckati. Tikvicu oprati, očistiti te sa sirom narezati kocke.
- U šerpi zagrijati maslac te crveni luk popržiti da bude slatkast. Dodati narezanu tikvicu i popržiti. Uliti vrhnje te skuhati gustu kremu. Začiniti pasiranim paradajzom, paprikom, posoliti i pobiberiti.
- Tijesto promiješati i dodati timijan. U tavi zagrijati ulje i ispeći 4 palačinke.
- Rernu zagrijati na 220 stepeni. Posudu za pečenje premazati maslacem. Palačinke staviti na dasku. Narezane tikvice izmiješati s pola kocki sira i razdijeliti ih na palačinke. Palačinke zarolati i poredati jednu do druge u posudu za pečenje. Posuti ostatkom sira i peći u rerni 20 – 25 minuta na 200 stepeni.