Sastojci:
55 g leće,
2 kađike maslinovog ulja,
4 komada ljutike,
1 čehno bijelog luka,
450 g mljevene puretine,
115 g pileće ili pureće jetre,
3 kašike prošeka,
30 g korijandra,
so i
svježe mljeveni biber.
Priprema:
1. Leću stavite u lonac i prelijte vodom pa pustite da zavrije. Kuhati oko 45 minuta. Ocijediti i ostaviti sa strane.
2. Zagrijte ulje na tavi pa preprži ljutiku i bijeli luk na umjerenoj vatri oko dvije minute. Smanjite vatru te dodajte mljevenu puretinu i jetrice. Pržiti uz miješanje oko deset minuta.
3. Ulijte prošek, pusti da zavrije i ostavi smjesu da kuha oko dvije minute. Posolite i dodjate biber.
4. Zatim prebacite smjesu u mikser, dodajte listove korijandra i skuhanu leću te miksati dok ne dobije tekstura paštete. Sve sastojke možeš zdrobiti i vilicom. Ohladiti u frižideru i poslužiti.