Pašteta od puretine i leće – genijalan spoj za doručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

55 g leće,

2 kađike maslinovog ulja,

4 komada ljutike,

1 čehno bijelog luka,

450 g mljevene puretine,

115 g pileće ili pureće jetre,

3 kašike prošeka,

30 g korijandra,

so i

svježe mljeveni biber.
Priprema:
1. Leću stavite u lonac i prelijte vodom pa pustite da zavrije. Kuhati oko 45 minuta. Ocijediti i ostaviti sa strane.
2. Zagrijte ulje na tavi pa preprži ljutiku i bijeli luk na umjerenoj vatri oko dvije minute.  Smanjite vatru te dodajte mljevenu puretinu i jetrice.  Pržiti uz miješanje oko deset minuta.
3. Ulijte prošek, pusti da zavrije i ostavi smjesu da kuha oko dvije minute. Posolite i dodjate biber.
4. Zatim prebacite smjesu u mikser, dodajte listove korijandra i skuhanu leću te miksati dok ne dobije tekstura paštete. Sve sastojke možeš zdrobiti i vilicom. Ohladiti u frižideru i poslužiti.

 

Preporučujemo