Sastojci: 1,2 kg janjećih prsa, 1,2 kg krompira, 2 mrkve, 1 glavica luka, 1/2 korijena celera, 3 čehna bijelog luka, ruzmarin, slatka mljevena paprika, ulje, so i biber.
Priprema:
1. Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, biberom, protisnutim bijelim lukom , listićima ruzmarina i prelijemo s malo ulja.
2. Sve dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude. Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krompir, luk, mrkvu i celer.
3. Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo vodom. Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu rernu, na donji nivo na 200 stepeni pola sata. Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje još 40-ak minuta.