Sastojci:
250 g tikvica
200 g crvene paprike
250 g patlidžana
200 g mocarele
kašika začina
kašika maslinovog ulja
Za umak:
2 kašike narezanog bosiljka
malo mljevene gorušice
čehno bijelog luka
kašika sirćeta
malo bibera
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
1.Tikvice, paprike i patlidžan narežite na druge kriške, pospite začinom i poprskajte uljem. Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.
- Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim bijelim lukom, sirćetom i pobiberite.
- Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mocarelu i prelijte pripremljenim prelivom. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.
Savjet
U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, sirće, gorušicu i nasjeckani bijeli luk da bi dobili kompaktniju smjesu.