Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pecivo s bosiljkom za početak dana

po Vasa kuharica 15/03/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače, i još prema potrebi, 25 listova svježeg bosiljka, 600 ml tople vode, 10 g suhog kvasca, suncokretove sjemenke, 50 g maslaca, malo soli.

Priprema:

1. Pomiješajte listove bosiljka s brašnom. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i stavite ga u udubinu.

2. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac i so. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala peciva težine otprilike 50 g.

3. Navlažite površinu peciva malom količinom vode sobne temperature i pospite sjemenkama po izboru. Posložite peciva, pobrašnjena i dovoljno razmaknuta da se ne dodiruju, u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.

bosiljakbrašnosoulje

Preporučujemo

Vegetarijanska jela: Omlet bez jaja

27/05/2022

Zdravi omlet za početak dana

26/05/2022

Grčki jogurt s voćem

25/05/2022

Palačinke od heljde za dobro jutro

24/05/2022

Trikovi da pržena jaja ispadnu savršena

23/05/2022

Omlet od špinata sa sirom i sosom od...

19/05/2022

Pašteta od bakalara

18/05/2022

Muffini sa sirom za doručak

17/05/2022

Povrtni sendvić za početak dana

16/05/2022

Namaz od krem sira s dimljenim lososom

15/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh